Annonce

Réduire
Aucune annonce.

duoticket concert Lady Linn - radio 2 - xxlxx

Réduire
X
 
 • Filtre
 • Heure
 • Afficher
Tout nettoyer
nouveaux messages

 • duoticket concert Lady Linn - radio 2 - xxlxx

  https://radio2.be/de-madammen/win-ee...yName=DM152811

  Win een duoticket voor het herdenkingsconcert van Lady Linn: 'Operatie Dynamo'

  Op zaterdag 2 oktober herdenkt Lady Linn in De Panne één van de meest sprekende militaire operaties uit de Britse geschiedenis en een belangrijk hoofdstuk van de Tweede Wereldoorlog. Speel mee en win een duoticket voor dit unieke concert.
  Toen op 10 mei 1940 de Duitse troepen oprukten, waren ze er in geslaagd in enkele dagen Nederland, België, het Groothertogdom Luxemburg en tenslotte ook Frankrijk binnen te vallen. Bijna het volledige geallieerde leger – Britse, Franse en Belgische troepen – was richting Noordzee en het Kanaal gedreven en omsingeld aan de Frans-Belgische grens.
  Hallucinante opdracht
  Nog diezelfde week – op 16 mei 1940 – nam de Britse Eerste Minister Winston Churchill het besluit om het Britse Expeditieleger via de zee te evacueren. Een hallucinante opdracht als je weet dat er in totaal 400.000 militairen vastzaten op de stranden van regio Duinkerke (FR) tot pakweg Oostduinkerke (B). Niet alleen de legervloot, maar ook alle beschikbare kleine vaartuigen moesten ingezet worden voor hun redding. ‘Operatie Dynamo’ was een feit.
  Tentoonstelling
  Naar aanleiding van de herdenking van 'Operatie Dynamo', worden in De Panne verschillende evenementen georganiseerd. Zo is er de tentoonstelling 'Ook in De Panne een militair mirakel'.
  Naast het militaire aspect van deze operatie vertelt de tentoonstelling ook welke invloed ‘Operatie Dynamo’ had op het leven in De Panne tussen 26 mei en 4 juni 1940. 9 helse, maar ook heroïsche dagen die 81 jaar later nog in het collectieve geheugen van de inwoners van De Panne zitten.
  Themawandeling
  Een parcours vol ontdekkingen over de grootscheepse evacuatie tijdens WO II. Het parcours brengt je langs de expo, thema strandcabines en nog meer iconische plekken ten tijde van 'Operatie Dynamo'.
  Concert 'Van Vera Lynn tot Lady Linn'
  In de moeilijke periode rond de Tweede Wereldoorlog zongen sterren als Marlene Dietrich, Edith Piaf en Vera Lynn iedereen moed in.
  Speciaal voor de herdenking van 'Operatie Dynamo' zingt Lady Linn nu, onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie Ypriana, een aantal van deze iconische songs. Daarnaast brengt ze ook nummers uit haar eigen repertoire.

  Speel mee en win

  Geef antwoord op onze vraag en misschien win jij wel een duoticket voor het unieke concert van Lady Linn op zaterdag 2 oktober in De Panne.

  Vraag:
  Het concert van Lady Linn kreeg als titel 'Van Vera Lynn tot Lady Linn'. Maar wat is de titel van het iconische nummer van Vera Lynn?
  - Lili Marleen
  - We’ll meet again XXXXX à confirmer
  - La vie en rose

  https://fr.wikipedia.org/wiki/Vera_Lynn
  Sa chanson la plus célèbre est We'll Meet Again (Nous nous retrouverons). Son interprétation de la version anglaise de Lili Marleen connaît un grand succès pendant la guerre.

  Dlp xxlxx

Unconfigured Ad Widget

Réduire

Google Adsense

Réduire

Unconfigured Ad Widget

Réduire
Chargement...
X